Locatie

Amsterdam terrace

10minutes2center is gelegen in het stadsdeel Bos & Lommer, in het oude westelijke gedeelte van de stad. De naam Bos & Lommer is ontleend aan een in 1940 gesloopte boerenhofstede met die naam langs de Sloterdijkermeerweg, die Sloterdijk met de Sloterdijkermeerpolder (thans Sloterplas) verbond. Op deze plaats bevindt zich nu het Bos & Lommerplein. Het uitbreidingsplan "Bosch en Lommer", zoals dat op 4 december 1935 door de Gemeenteraad werd goedgekeurd, omvatte het gebied tussen de Haarlemmerweg, Admiraal de Ruijterweg, de Jan van Galenstraat en de Ceintuurspoorbaan. Een woongebied voor 35.000 mensen. Door de aanleg van plantsoenen werd een verbinding gelegd tussen recreatiegebieden zoals het Westerpark, het Erasmuspark en de volkstuin- en sportcomplexen. Veel groenzones kwamen te liggen langs open gehouden terreinen voor scholen en speelterreinen. Bos & Lommer is verreweg het groenste stadsdeel van Amsterdam.

De meeste woningen zijn gebouwd in de jaren '30 van de vorige eeuw wat het een leuke, authentieke en volkse uitstraling geeft.

Het multiculturele karakter van Amsterdam vindt u ook in Bos & Lommer terug. Er zijn diverse eettentjes waar je gezellig een hapje kunt eten.

Amsterdam bij nachtBos & Lommer ligt op slechts 10 minuten fietsen van de Jordaan. Cafés, de Westerkerk, het Westindisch huis; alles is gemakkelijk te bereiken.

Bos & Lommer ligt vlakbij het Westerpark, het grootste park van Amsterdam. Slechts 5 minuutjes fietsen op de fietsen die u kosteloos kunt gebruiken en u zit midden in het groen en bij een zwemwatertje voor kinderen. In het Westerpark worden ook regelmatig openlucht concerten georganiseerd waar artiesten van grote naam en faam optreden. John Legend, Massive Attack en Radiohead kwamen hier al eens op bezoek en ook Faithless, Anouk, Simply Red, Joss Stone en Lenny Kravitz stonden al op het programma.